Øyfjellet Wind AS har signert turbinavtale med Nordex

Øyfjellet Wind AS har tegnet avtale med Nordex Group. De skal levere 72 vindturbiner av typen N149 5,x MW, med installert effekt på 400 MW til Øyfjellet vindkraftverk i Vefsn kommune.

Øyfjellet vindkraftverk er utviklet av Eolus og eies av en tysk investor. I 2019 signerte Eolus og investoren en kontrakt som omhandler salg av aksjer i selskapet, som gir investor rettigheter til å utvikle, bygge og drifte vindparken (offentliggjort i pressemeldinger 12. juli 2019 og 20. desember 2019). Partene signerte en oppdragsavtale på at Eolus skal bygge vindparken. Eolus har også fått oppgaven med å drifte parken i 15 år gjennom å levere tekniske og administrative tjenester for å sikre optimal drift av anlegget. Byggingen har begynt og når vindparken står ferdig skal all strøm leveres til Vefsn kommunes hjørnesteinsbedrift; aluminiumsprodusenten Alcoa Norway. Gjennom en 15årig avtale sikres produksjonen forutsigbarhet og ren og fornybar strøm.

Avtalen med Nordex omfatter 72 turbiner av modell N149 5,x MW, med en navhøyde på 105 meter og en installert effekt på 400MW. En 20årig Premium service kontrakt med opsjon på forlenging har også blitt tegnet.

– Vi ser frem til et samarbeid med Nordex i etablering og drift av et av Europas mest interessante vindkraftprosjekt. Nordex’ fleksible teknologi og erfaring fra det nordiske klima har vært avgjørende faktorer i vår vurdering for å finne beste løsning for vårt 400MW prosjekt. Sammen med Nordex og vår investor kommer vi til å forsyne lokalsamfunnet og lokal industri med fornybar energi i flere tiår, sier Per Witalisson, CEO, Eolus.

– Vi er veldig fornøyde med at vår nye kunde Eolus Vind og prosjektets eiere har valgt Nordex som turbinleverandrør, og da spesielt N149 5,x turbiner til et så stort og prestisjefylt prosjekt som dette. Øyfjellet vindkraftverk er et prosjekt som står som modell for omstilling i det europeiske energimarkedet, og med vår Delta4000 teknologi kommer vi igjen til å vise hvordan landbasert vindkraft kan levere ren elektrisitet nært kunden på en kostnadseffektiv måte, sier Patxi Landa, CSO, Nordex group.


Pressemeldingen til Nordex Group